Tlf: +45 20 32 33 04 [email protected]
Vælg en side

Turen til Norge 2014

Mandag d. 24. februar kl. 06,02 var alle oppe ….. nåh ja en enkelt elev var ikke helt oppe endnu… og efter en gang fælles morgenmad på Søndermarken, var der tid til afgang kl. 07,15.

Det gik bare deropad, og med kun en pause og en optankning var vi i Hirtshals 1 time og 3 kvarter før færgeafgang.

På færgen ventede en dejlig buffet med alt…sågar is og kager og en fantastisk udsigt over Kattegat, jo nu var vi rigtigt på tur. Camilla, Claus og Dorte synes nu godt nok at gulvet gik lidt meget op og ned, så de måtte nøjes med halvfyldte glas, men elles var det en fin overfart.

Så gik det ellers nordpå mod Gaustablikk, men ak ca. 45 km. Før vi nåede frem, var vejen spæret, og vi måtte på en længere omkørsel. Det blev op over bjerget på en iset og tåget vej, som aldrig syntes at slutte, så tålmodigheden blev sat på prøve. Men endelig nåede vi frem til vejen op til Gausta, og uden snekæder kom vi helt frem, men kl. var efterhånden også blevet 22,30, inden vi nåede helt frem til hytterne med nøgler i hænderne. Så Blev der pakket ud i mørke, og madholdet havde travlt med at lave aftensmaden. Godt sulte nød vi en dejlig gullash med kartoffelmos kl 23,30, Ja det er rigtigt.

God nat, nu skal der puttes.

Tirsdag d. 25/2.

Kl. 9,00 var madholdet klar med et dejligt morgenbord. Der blev lavet aftaler for dagen, og flere måtte en tur forbi skicenteret for at få støvler, ski og liftkort. Så kunne dagen rigtigt begynde.

På langrendsbakken var Jonatan, Claus, Dorte og Jakob plus alle Englændere og de andre…De havde en fin formiddag hvor rusten blev kørt af.

På alpinski fik Kevin undervisning af Erich. Kevin lærte at køre i plov og øvede plovsving fra midten af begynderbakken. Han klarede tallerkenliften uden problemer og væltede slet ikke.

Camilla, Kasper, Albert, Britta, Rene og Kurt tog ”kufferten” nogle gange. Albert og Kurt sluttede formiddagen med en tur på den sorte…sådan.

Efter en velfortjent frokost var det ud i sneen igen. På alpinholdet var Kasper, Albert, Britta og Rene helt vilde i varmen og drønede ned ad den sorte… Kasper væltede kun en gang, og nu er han meget stolt og ikke til at skyde igennem. Kevin fortsatte med at øve med Erich, så han blev helt dygtig…altså Kevin. Så dagen blev afsluttet med en tur på transportbåndet, og Kevin er klar til at øve videre i morgen.

På langrendsbanen var Camilla lige ved at tage livet af Claus. Hun drønede afsted med ham på en tur ud i det blå/hvide. Heldigvis fandt de hjem igen….begge var ret trætte. Jonatan fik god assistance af NN, så han fik mange ture op og ned ad bakken. Dagen sluttede med at Erich kom forbi sammen med Kevin. Jonatan fik et par Erich fif, og Kevin så på med en istap hængende fra næsen.

Dorte havde en god start på formiddagen, det satte Kurt dog en stopper for, da han overtalte hende til lidt større udfordringer… men hun lærte noget af det. Så der er noget at arbejde videre med.

En rigtig god dag i sneen, selvom sigtbarheden var meget begrænset.

Nu har vi nydt køkkenholdets fantastiske kyllingeret, så alle maver strutter.

 

Onsdag den 26.2.14

Efter en dejlig morgenmad med blødkogte æg og hjemmebagt brød tog Jonatan, Claus, Dorte og Jakob først ned for at hente nogle stave til Jonatan, da de, han havde, var alt for lange. Derefter gik turen til løjpen, hvor de trænede teknikkerne – og det lykkedes Jonatan at stå op ned ad bakken. Claus øvede sig i at gå op ad bakken med skistativet for derefter at suse ned igen – op og ned, for han havde store planer for eftermiddagen…

Kasper, Camilla og Erich tog på alpinbakken, hvor de øvede sig på ”kufferten”. Kasper trænede sig i at samle skiene og Camilla trænede sig i at dreje v.h.a. ”op og ned”.

Kevin øvede sig sammen med Kurt på begynderbakken. Han var så dygtig, at han inden frokost kom helt op i toppen af begynderbakken og kunne køre nedad med fine sving.

Rene og Britta og Albert tog en tur på den sorte piste. Skyerne gik helt ned om bjerget, så det var nærmest umuligt at se noget. Da de kom op på toppen igen,  kørte de ad den røde piste, hvor Britta kom til at køre ind i en mur af sne, da hun intet kunne se. Det viste sig, at hendes briller var totalt isede – så de kom i lommen – og så gik det straks lidt bedre.

Sigrun var rundt på både langrendsløjpen og alpinbakken for at lave videooptagelser af vores anstrengelser.

Efter frokost og opfyldning af lommerne med chokolade gik Jonatan sammen med Erich og Dorte ud på løjpen. Erich underviste ham i at stå oprejst (ikke på hug som han ellers plejer) ned ad bakken, og bagefter gik de til bakken på den brune piste, hvor Jonatan indtog bakken i den flotteste stil – oprejst og med brug af sine stave. På vejen hjem overhalede Jonatan Erich og Dorte…JUBII

Claus tog sammen med Camilla ud på 5 km. Ruten. Den startede bag Hotellet – på vejen dertil så de gravkøer, som ryddede sne. Undervejs valgte de at følge den brune løjpe – og her kom de forbi de højeste bjerge i hele Norge. De havde fået en øl med i rygsækken i stedet for sodavand, og det var ikke så godt! De fik en slurk hver, bøvsede og smed resten væk! Claus var helt klar til sådan en tur – og han kørte vild stærkt med skistativet.

Kevin var med Kurt på begynderbakken, hvor han flere gange kørte fra toppen af bakken og sikkert helt ned. Til slut var han med på ”kufferten” som anhænger ved Kurt.

Kasper, Rene, Britta og Albert tog på alpinbakken, hvor de kørte på en ny rød bakke.

Kasper øvede sig i at samle skiene, når han havde drejet. Han oplevede også at få lidt for meget fart på. Efter at have skældt sine ski ud, gik det meget bedre resten af dagen. Flere gange kørte han forrest og viste os andre vejen. Da han var færdig med at stå på skibakken, kørte han selv hjem til hytten på skiene – FLOT.

Rene og Britta øvede sig i store og små sving – øvede sig også i de ting, som Erich lærte Rene sidste år. Eftermiddagen sluttede med at tage på ”kufferten” sammen med Kevin.

I løbet af eftermiddagen blev vejret rigtig dejligt, og vi kunne se bakken – det var dejligt!

Da vi kom hjem tog Rene og Kevin sig en lille sneboldkamp og kælketur. De fik også lavet lidt på en snehule, som nogle andre er startet på at lave ved vores hytte.

 

 

Torsdag d. 27.februar.

Efter en dejlig morgenmad kunne vi konstatere, at det havde sneet ret meget i nat… nå men planerne for dagen blev lagt.

Kasper, Albert, Britta, Rene, Camilla, Kevin og Kurt kørte over i det ”nye” område. Her lærte Kasper at køre i store sving af Albert og køre forrest ned ad løjpen. Kasper brugte hele bakkens bredde og blev både sikker og god. Vi nåede tre ture ned ad den lange grønne – Albert og Rene tog en enkelt afstikker ned ad den røde. Kevin og Kurt kørte deres eget løb… halvdelen af bakken ned kørte Kevin helt alene og øvede sving, resten af bakken var han anhænger på Kurt, og så gik det hurtigt nedad.

Så var den formiddag næsten gået, madholdet, Camilla og Albert måtte hjem og Kevin tog med, for han var efterhånden godt brugt. ´De andre valgte at køre på ski hjem til frokost. På turen måtte vi med en t-lift op halvvejs på en sort piste. Her lavede Kasper et stunt i t-liften, som endte med, at hans ene stav forsvandt ud i den blå luft, så da han efter flere forsøg kom op med liften, var det kun med den ene stav i behold… ja , så havde Kurt pludseligt kun en stav..

Hjemturen forløb ellers fint, og holdet lavede det man kalder ski-in, idet de stod på ski lige til hyttens fordør..sejt.

På langrendsbakken var Jonatan sammen med Jakob… der var lidt bøvl med skiene… måske voksen var forkert. Endelig var skiene så klar, endda så klar at de løb fra Jonatan og fortsatte ned ad bakken. Da Jonatan skulle have den næste tur, var Sigrun kommet for at filme, det resulterede i at Jonatan helt glemte at gå i hug ned ad bakken, så han stod fint oprejst til ære for filmkvinden.  Og resten af dagen øvede han sig i at stå oprejst ned ad bakken. Det var en super god formiddag.

Claus Langrend Lund brugte formiddagen på at øve i at skubbe skistativet op ad bakken for derefter at glide ned ad bakken i fin stil og med en ski på venstre fod og den højre fod på skistativet. Og for at det ikke skal være løvn, så fik Sigrund filmet Claus i fin stil ned ad bakken. Til slut havde Claus ski på begge fødder, så det er vejen frem.

Så var der frokostpause, og eftermiddagen blev planlagt.

Jonatan var på langrend sammen med Britta for at vise, hvor dygtig han var blevet. Nu er det sådan, at Erich hver morgen gennemgår nogle pisteregler med os– hvem skal vige for hvem og sådan noget – Så da Jonatan pludseligt blev indhentet af en gruppe konkurrenceløbere,  som råbte:  ”flyt jer”. Så blev Jonatan naturligvis stående i det højre spor, og Britta råbte:  ”I må udenom”… ja nogle væltede; men det var dem, der ikke kendte pistefærdselsreglerne. Jonatan fik en god eftermiddag, han havde jo også hjælpemotor opad (Britta) og stod fint oprejst nedad.

Herefter gik de over på alpinbakken og filmede alpinisterne, som kom susende ned ad bl.a. den sorte løjpe. Jonatan var noget benovet over en flok børn, som havde slalomkonkurrence.

Kevin tog en slapper i hytten, mens NN og Claus gik en tur sammen med Dorte og Sigrun.  Rene, Albert og Kurt fik undervisning af Erich, og hold da op hvor de lærte meget, så det var en super eftermiddag, og da så langrendsholdet stod og filmede dem, da de kom susende i fuld kontrol ned ad den sorte løjpe, ja så var den bare hjemme.

Resten af eftermiddagen blev for nogens vedkommende brugt i svømmehallen, og de allermodigste rullede sig i sneen udenfor.

Så stod den på festmiddag med flæskesteg , brunede  kartofler a´la Island, gammeldags hvidkål og andet tilbehør. Vi trillede senere i seng, nogle havde nået et par spil uno, og en enkelt eller to havde fået lidt for meget rom… Forinden havde vi også filmaften, hvor Rene viste eksempler på sine film. Det var bare så hyggeligt, og det er tydeligt at se, at Rene bliver dygtigere og dygrigere til at lave film.

Fredag d. 28. februar.

For Rene, Kasper og Kevin startede skidagen med filoptagelser i bedste Holly Wood stil. Der kom flere sekvenser i kassen, og uden at røbe for meget, så var der noget med at Kevin kom drønende ned ad skibakken og stjal noget ud af Renes hånd, lige som han var ved at aflevere det til Kasper. Om det var guld, ædelstene eller hemmelige dokumenter, ved vi ikke. Men i hvert fald forsøgte tyven Kevin at gemme sig på fjeldet stærkt forfulgt af Kasper og Rene.

Resten af formiddagen blev tilbragt på pisterne ved skicentret.

Jonatan og Jakob øvede videre på langrendsløjperne både i og uden for sporene. NN blev overrasket, da Sigrun  kom buldrende for at bruge af ”hans” internet. Claus og Camilla var på en større rundtur på både den brune og den orange inden, de vendte næsen hjemad. Claus kunne efterhånden mærke, at Camilla var ved at køre træt, især op ad bakkerne.

Så ventede en velfortjent frokost, og efter det var tankerne så småt ved at dreje sig om hjemturen i morgen. Britta og Kurt måtte bruge lidt tid på en Saab, der ikke havde mere strøm på. Kasper havde ønsket at få mere undervisning af Erich. Så de startede ud med en grøn rute. Det blev klaret så godt, at der vankede chokolade. Derefter fortsatte de til en rød nedkørsel, som igen udløste chokolade. Så ventede jo den sorte, og Kasper klarede også den i særdeles fin stil og uden at vælte en eneste gang. Og så sluttede turen med, at de kørte helt hjem til hytten og bankede på vinduerne med skistavene, da de gled forbi på snemasserne uden for hytten. Så nu er han ikke til at skyde igennem… Julegaveønskerne går nu i retning af, ski og skistøvler.

Der blev også tid til en kælketur for nogle, men de dejlig rispandekager trak godt i den anden retning!

Og Erich beretter, at selvom Jonatan var på kælk, så står træet der endnu! (det træ som han nærved væltede sidste år).

Er vi snart færdige med at skrive dagbog, siger NN, for nu vil han gerne snart have Kevins mors kage.

I morgen skal vi meget tidligt op, for rute 37 er stadig blokeret af sneskred, så det betyder en omvej på ca. en time ad vej nr.364. Så der er afgang kl. 6,30. Men nu kommer en af ugens højdepunkter … og det er IKKE kagen,,, nej det er uddeling af diplomer til Røllums dygtige skiløbere. Og måske siger Erich et par visdomsord til hver….